4

Kändisar öppna om skönhetsbehandlingar

Vi människor gillar att spendera pengar på saker vi inte behöver. Det kan exempelvis handla om kläder och den senaste tekniken. Under 2000-talet har vi också börjat spendera mer pengar på vårt utseende. Detta är en bra utveckling, alla människor borde nämligen ta hand om sina egna kroppar. Ibland verkar det som att pengar köper evig ungdom, speciellt om vi kollar på Hollywoodkändisar. Men måste man verkligen genomgå en operation för att känna sig tillfreds med sig själv?

Så är givetvis inte fallet. Det verkar dock som att det finns många missuppfattningar gällande skönhetsbehandlingar. Kanske är det för att vi kollar på kändisar som förmodligen lägger väldigt mycket pengar på operationer och dylikt.

I själva verket handlar skönhetsbehandlingar främst om att få huden att må bra. Detta kan man åstadkomma på naturlig väg. Det är alltså inte tal om några operationer eller dylikt. Man använder sig av salvor och dylikt för att kroppen ska kunna återhämta sig. Det finns gott om kliniker där personalen är utbildade i att ta hand om dig på bästa sätt. 

Man brukar använda olika behandlingar under olika årstider. Under vintern brukar huden bli torr och personer som är extra känsliga kan drabbas av sprickor och röda utslag. Under sommarhalvåret brukar man inte vara i lika stort behov av hudvård. Man ska dock inte glömma att många svenskar tenderar att sola lite för mycket. I dessa fall kan huden behöva omvårdnad för att inte ta skada av den starka solen.

Är du redo att prova på en behandling hos professionella yrkesutövare? Skäm bort dig själv hos Odenplanskliniken. De tillämpar enkla och säkra bokningar på nätet. Du kan med andra ord välja mellan en rad olika behandlingar och du kan ta god tid på dig innan du bokar genom att läsa på om olika hudvårdsrutiner. 

Samhällets press på kvinnor

Både män och kvinnor besöker skönhetskliniker. Majoriteten av besökarna är dock kvinnor. Det finns nämligen en press på kvinnor vad gäller deras utseende. Samma press finns inte för män. Men hur kan det ha blivit så?

  • Återigen måste vi kolla på de förebilder som finns, både för unga och äldre kvinnor. Majoriteten av förebilderna finns inom kulturscenen, exempelvis artister och skådespelerskor. Som vi har nämnt tidigare i den här artikeln är dessa personer kända för att se ut att vara evigt unga och fräscha.
  • Vi har också nämnt att de med stor sannolikhet genomgår kirurgiska ingrepp. I en del fall har de till och med bekräftat detta. Det har nämligen blivit mer och mer accepterat att prata om ingreppen. 
  • Detta förminskar dock inte problematiken. Faktum är att det förmodligen hjälper kvinnor att ta steget att själva lägga sig på operationsbordet, även om detta inte är nödvändigt. Vi inspireras nämligen av våra förebilder och ibland gör vi samma saker som dem. 
  • Vi måste därför återvända till det vi har pratat om tidigare, nämligen missuppfattningen om skönhetsbehandlingar och deras omfattning. Du kan alltid konsultera en professionell yrkesutövare om du är osäker på vilken behandling som passar dig. En duktig yrkesutövare ska endast rekommendera säkra metoder som inte kräver kirurgi. 

Hur kan vi förbättra säkerheten på marknaden? Bättre lagar för skönhetsbehandlingar är ett alternativ. Sen kanske det inte är staten som ska skapa en förändring i samhället gällande hur vi ser på varandra.

Vi måste nog tillsammans skapa ett mer sunt samhällsklimat där vi accepterar varandra. Idag kanske vi pratar för lite om kvinnors utsatthet för trender och marknadsföring. Om vi vill åstadkomma en förändring borde även männen ta mer ansvar för att alla människor ska känna sig bekväma med sig själva.

Men finns det något som är positivt med större skönhetsingrepp? 

Det finns givetvis också positiva aspekter av ett ingrepp. För det första måste vi vara medvetna om att man hela tiden gör framsteg inom medicinens värld. Duktiga forskare och läkare har tillsammans tagit fram olika metoder för att föryngra människokroppen.

Om man opererar sig av rätt anledning behöver det inte vara något negativt. Man kanske är fullt tillfreds med sig själv och vill göra en förändring. I dessa fall ska vi vara tacksamma för att det finns professionella yrkesutövare som kan hjälpa oss.

En annan viktig faktor är att dessa ingrepp har blivit populära, vilket har lett till lägre priser. För 30 år sedan var nog dessa typer av operationer reserverade för kändisar och människor med mycket pengar.

I denna artikel har vi mer fokuserat på riskerna med ett samhällsklimat där människor tror sig kunna lösa ett problem med en operation. Det är som sagt helt naturligt att man ser upp till sina förebilder, som ofta är kändisar. Samtidigt måste man vara medveten om att dessa människor lever under ständig press. Samma typ av press finns nog inte för vanliga medborgare, även om samhällsklimatet kan vara hårt och kallt.

En annan faktor är att sociala medier har gett oss mer kunskap om skönhetsingrepp. Kändisar berättar öppet om sina skönhetsbehandlingar. Läs artikeln i Expressen. Denna information är lättillgänglig och endast ett klick bort.

För i tiden behövde man köpa ett lösnummer för att ta reda på hur det går till. Man skulle kunna säga att det var slumpen som avgjorde om man blev intresserad av ett ingrepp eller inte. 

Det är denna lättillgänglighet som enkelt kan utvecklas till ett problem om den når fel person. 

Hudvård med hjälp av dyra produkter

Skönhetsbranschen har till en viss grad fått ett oförtjänt dåligt rykte. Ibland skriver media om produkter som egentligen inte har någon verkan men som kostar mycket pengar. Det kan säkert stämma att vissa företag försöker profitera på unga kvinnor. Samtidigt finns det flera utbildade hudterapeuter som använder vissa skönhetsprodukter i deras dagliga arbete.

Kanske är det också så att skönhetsbranschen i största allmänhet fått ett dåligt rykte. Det kanske inte ens beror på att den präglas av dyra produkter. I grund och botten borde denna bransch vara något positivt. Vi måste alla bli bättre på att ta hand om oss själva. Som vi skrev i början av denna artikel är det vanligt att lägga mycket pengar på kläder och elektronik. Dessa saker är egentligen inte nödvändiga och de skapar bland annat en negativ miljöpåverkan.

Produkter för våra kroppar är dock alltid nödvändiga. Det bör alltid vara vår första prioritet att se till att våra kroppar mår bra. Du kan alltid uppsöka professionella yrkesutövare inom exempelvis träning och hudvård om du själv saknar relevant kunskap. Detta är inte bara bra för dig själv, det gynnar också näringslivet. Just träning och hudvård brukar karaktäriseras av egenföretagare som försöker förverkliga deras drömmar. 

Du kan med andra ord bidra till denna del av näringslivet samtidigt som du spenderar pengar på dig själv. Sen måste vi nog alla erkänna att det är svårt att bortse ifrån vad kändisarna gör. Vi vill gärna leva våra egna liv efter våra egna villkor. I slutet av dagen kommer vi dock alltid leta inspiration från människor som vi ser upp till, och det finns ingen skam i det. 

Sammanfattning

I denna artikel har vi gett dig flera tips. Du kan med fördel uppsöka en klinik för att få professionell hudvård. Det finns många duktiga hudterapeuter som vill kundernas bästa och som inte bara är ute efter att sälja på dig saker du inte behöver. En investering i dig själv är alltid en bra investering. 

matildebengtsson

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.