3

Därför är outsourcing av lönehantering smart

1207-1

Vissa delar av en verksamhet är absolut nödvändiga. Dessa inkluderar alla de moment som bidrar till att allting går lagligt till. Här ligger bokföring och ekonomi på en hög plats. De hör till bland allt det som bara måste göras. Oavsett vilken sorts bransch du är aktiv i så är löner, bokföring och redovisningar en viktig del av den dagliga aktiviteten. 

Nu är det inte alla som är så pass stora att de har en helt separat ekonomiavdelning. En del försöker till och med få till bokföringen själva, vilket inte alltid är så lätt. Men det finns flera bra medelvägar som inte är allt för komplicerade. Du kan bland annat outsourca hela eller delar av din ekonomiska sida.

Den ekonomiska biten

Bland allt det som måste tas om hand regelbundet har du den dagliga bokföringen. Allt måste föras in på rätt plats, och med ett matchande underlag. Detta innebär att du hela tiden måste hålla reda på fakturor och kvitton, för annars har du inget bevis för dina utgifter. Samma sak gäller allt som kommer in i företaget, det ska skrivas in på rätt ställe. Många företagare söker på orden redovisningsbyrå Stockholm.

Med en bra redovisningsbyrå så är du täckt. De sköter allt det där med rutiner och redovisningar. För när allt har bokförts så ska det göras uppställningar och du måste redovisa dina förehavanden inom ett visst datum. Om du jobbar som rörmokare eller aktiemäklare spelar ingen roll, det här är påbjudet i lagen. Därför är det av största vikt att det sköts ordentligt. Den bästa lösningen för de flesta är att anlita en utomstående byrå. Bokoredo AB är det naturliga valet av redovisningsbyrå.

Vad du får genom att outsourca din ekonomi är en panel av experter. För ofta så är det ett team som jobbar på dessa redovisningsbyråer. De har alla sin egen lilla vrå av specialiseringen, och om det behövs kan de alltid kopplas in. Men det behöver du inte oroa dig för eftersom du betalar dem för att sköta precis allt. En annan fördel med att ha experter vid din sida är att de kan komma med goda råd om hur du kan spara in pengar på skatter och annat som en vanlig lekman inte känner till.

1207-2

Kunskap om det allra senaste

En klar fördel när du outsourcar lönerna och andra delar av din ekonomi är att du hålls uppdaterad. Såvida du inte är insatt eller intresserad av den ekonomiska världen så är det svårt att hålla jämna steg med utvecklingen. Det är så mycket som händer att det ibland kan vara en utmaning för de som är utbildade och jobbar med det varje dag.

Ny Teknik rapporterar i den här artikeln om robotar som sköter löneadministrationen. En del frågar sig om det inte kan leda till misstag. Det mänskliga ögat är alltid bättre än en maskin. Men hittills har testandet visat att en robot faktiskt kan göra en hel del. Genom att underlätta arbetet och dra ner på personalkostnader blir även outsourcingen billigare för alla involverade. Liknande uppfinningar är det få elektriker som känner till. Men de kan ha nytta av den när de lägger över sin lönehantering på en utomstående firma som använder sig av dessa tekniker.

Varför inte sköta lönerna själv?

Lönerna är ofta en av de största utgifter som ett företag har varje månad. Och ibland en av de mer komplicerade. Vare sig du har många anställda eller inte så finns det så mycket som reglerar lönehanteringen. Mammaledigheter, vård av barn, semestrar, sjukskrivningar och mycket annat gör att lönerna varje månad skiftar i belopp. Det är inte alls så lätt att hålla reda på allting som berör lönerna. Samtidigt så är det något som ligger de anställda varmt om hjärtat. Om de inte får ut sina löner som de har tänkt sig så kan du skada deras privatekonomi. Vilket i sin tur leder till otrivsel på arbetsplatsen, och allt vad det kan föra med sig.

Det är alltså uppenbart att lönerna bör hanteras mycket väl. De bör betalas ut i tid och beloppet måste vara rätt. I tillägg så gäller det att hålla reda på arbetsgivaravgifter, försäkringar och liknande som också är knutna till dina anställda. Att outsourca lönehanteringen kan därför vara ovärderligt. Metro skriver i en artikel om varför outsourcing av lönehantering är smart.

Förutom att lönerna blir utbetalda i tid och till rätt belopp så lösgör du flera resurser genom att inte ta hand om dem själv. Det kostar naturligtvis en slant att låta någon annan göra dem. Men detta tjänar du ofta in genom att kunna använda dina resurser på annat. Alla bör syssla med det som de är bra på. Det ökar produktiviteten och gör att företaget går framåt. Vilket är en av anledningarna till att begreppet outsourcing har haft sådan stor framgång.

Outsourcing grunden till framgång

Det är inte allt som du kan lägga över på andra. Men framgångsrika affärsmän är kända för att omge sig med kompetenta personer. De delegerar närhelst möjligt och ser till att alltid ha de allra bästa på plats för uppgifterna. Naturligtvis jobbar de också själva hårt, men hela tiden målmedvetet. Det här är ofta inte möjligt för små eller medelstora företag. Du har helt enkelt inte resurser för att anställa de allra mest kompetenta för arbetet. I alla fall inte i alla delar av verksamheten.

1207-3

Därför satsar många på att ha ett fåtal bra medarbetare som grund för företaget. Med hjälp av outsourcing kan du dra ner på kostnaderna ganska rejält. Ekonomi är verkligen ett bra exempel på något som du med fördel kan delegera. Det du får igen är mer än vad det skulle kosta dig att ha någon anställd för ekonomin. Något annat som många outsourcar är IT.

Fördelar med att anlita andra

En fördel med att delegera och anlita utomstående firmor är att du slipper en hel del ansvar. Du har hela tiden kontroll över ditt företag. De ger dig uppdateringar och rapporter, allt enligt ert avtal. Men om en ekonomiansvarig blir sjuk eller gravid så behöver du inte tänka på det. Ditt avtal garanterar dig att din bokföring och lönehantering alltid fungerar perfekt. Det är den utomstående firmans ansvar att ersätta någon som är sjuk så att de alltid kan hålla sitt avtal med dig.

Du kan också justera ditt avtal så att det inte blir allt för dyrt. En del betalar bara för tjänster som de faktiskt utnyttjar, medan andra har ett löpande avtal med obegränsad support. Allt efter vad du har behov av och vilket sorts företag du driver. Vartefter som ditt företag växer till sig så kan du förändra dina avtal. Det viktiga är hela tiden att du har tillgång till de tjänster som du verkligen behöver.

Det är alltid en fråga om att balansera utgifter med intäkter. Hela samhället är uppbyggt enligt dessa principer. För att kunna driva en verksamhet måste du investera. Med målet att hela tiden lägga ut mindre än du får in. Så även om du betalar för outsourcing så lönar det sig i längden. Det är en investering, precis som du köper maskiner till fabriken. Det gör det möjligt för verksamheten att fungera smidigt och ger dig mer tid över för det du verkligen är bra på.

 

 

 

matildebengtsson

3 kommentarer

  1. It’s actually a nice and useful piece of information. I am happy that you just shared this helpful info with us.
    Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.