1

Skatteregler för dig med enskild firma

426-1

En av de saker som allt fler anger som orsak till att de inte vågar starta eget är att det verkar för komplicerat att hålla reda på alla regler och lagar som man måste följa som företagare. Faktum är dock att det finns gott om hjälp att få och man behöver därför inte vara orolig över detta.

En snabb titt på Skatteverkets hemsida eller i en broschyr kan göra den mest erfarne företagare lite nervös kring om man kan hålla reda på allt man måste för att ens dokument ska bli korrekta och att man skickar in en viss blankett i tid. Det finns dock mycket hjälp att få för den som redan från start vill ligga steget före och slippa fundera på om man har missat något eller ej.

Är du på gång att starta upp ett företag just nu – lär dig skillnaden mellan enskild firma vs aktiebolag till ett bra pris och ta ett smart beslut för ditt företag och hur det ska formeras. Det är viktigt att du vet skillnaden så att du också kan bestämma dig för vilken typ av företag som passar just din produkt eller tjänst på bästa sätt.

En sak som stoppar många människor från att starta upp en egen verksamhet är som sagt ekonomin. Inte att man inte har pengarna men att man känner sig osäker på hur man bäst sköter bokföring och sådant. Bokoredo hjälper företag att bokföra årets resultat i ditt aktiebolag på ett korrekt sätt och gör att du slipper oroa dig över sådana saker. Det kanske låter som något dyrt och onödigt för en mindre företagare men faktum är att det bara har fördelar att välja en redovisningsbyrå för dina behov.

Fördelar med att ha en redovisningsbyrå

 • Du har alltid någon att fråga om du undrar över något. Det kan handla om det mesta som har med ekonomi och ditt företag att göra men även vissa juridiska frågor som har med ämnet att göra. Din redovisningsbyrå finns bara ett mejl eller telefonsamtal bort.
 • Du kan lita på experterna och att de gör allt de behöver för att du inte ska skicka in en blankett för sent eller inkomma med andra siffror. De ser till att du lämnar det du ska i tid, varje gång.
 • Du sparar pengar eftersom du inte får straffavgifter och liknande för försenade blanketter och annat och istället kan försäkra dig om att du använder de skatteavdrag du har rätt till. Din redovisningsbyrå kan hjälpa dig med mycket.

Enskild firma, aktiebolag och redovisning i media

426-2

I tidningar skrivs det ofta om just firmor och företag av olika slag eftersom de som driver dessa till stor del ju också ser till att samhället går runt på ett sätt som är positivt för alla. Expressen tipsar här om skatteregler för dig med enskild firma och detta är en viktig artikel att ta del av för alla som är på gång att starta eller redan driver en enskild firma idag. Man får inte missa viktiga regler när det är lätt att få tillgång till informationen samt att du har en viss skyldighet att ta reda på den själv som företagare.

PC För Alla skriver i denna artikel om bra tips på hur du kan spara pengar som företagare med enskild firma och denna artikel kan du läsa om du står i valet och kvalet kring om du bör välja denna bolagsform eller hellre ett aktiebolag. Vare sig det handlar om skatteregler för dig med enskild firma eller något helt annat så tjänar man alltid på att läsa på.

Expressen skriver i den här artikeln om hur du genom att starta egen firma kan ge tillbaka till andra och denna artikel är bra läsning för dig som vill ge tillbaka efter att du fått företaget på fötter och det har varit igång under en period. Det gör gott för såväl hjärtat som hjärnan förutom de människor som får ta del av ditt goda ändamål såklart.

Tips när du väljer en redovisningsbyrå

 • Ta fram en rejäl budget innan du vänder dig till en redovisningsbyrå för att höra dig för om deras tjänster. Då vet du exakt hur mycket du har råd att spendera på denna investering. Tänk på att du måste lägga ut lite pengar för att få något tillbaka. Det ska dock inte påverka företaget på ett sådant sätt att dess ekonomi riskeras i det långa loppet.
 • Kolla med andra företagare om de har några tips på en bra redovisningsbyrå du kan använda dig av. Se bara till att det är någon du litar på så att du kan vara säker på att tipset är bra.
 • Läs på nätet om vad tidigare klienter tyckt om ett företag du är intresserad av att anlita. Rekommendationer och omdömen från andra är smarta att läsa för den som vill undvika tråkiga resultat i längden. Se bara till att du läser flera olika omdömen så att du kan vara säker på att du får en välbalanserad bild av det hela. Vill du känna dig extra säker på att företaget du vill välja är bra kan du också ringa till Bolagsverket för att kolla att de är registrerade på ett korrekt sätt.
 • Ställ frågor till redovisningsbyrån själv. Lista dem och skicka iväg ett mejl eller ring dem. Du förtjänar att få tydliga svar så om de inte ger dig detta bör du istället vända dig till en annan byrå. Det finns flera att välja bland så du måste inte välja en byrå som inte hanterar sina kundkontakter bra. Vare sig det gäller skatteregler för dig med enskild firma eller något helt annat så ska du ju kunna lita på den du anlitar.
 • Läs igenom avtalet i sin helhet och be gärna någon som kan området att läsa igenom det med dig. Då missar ni ingenting som kan tänkas behöva justeras och ökar chansen för att ni ska få till ett riktigt bra avtal. Här gäller också att du ska ställa frågor om du har några. Det är aldrig för sent för att få tydliga svar och du kan alltid dra dig ur om du inte känner dig bekväm med det avtal ni har framför er.

Ta smarta beslut och få större chans att utveckla din firma

426-7-skatteregler-for-dig-med-enskild-firma-3

Som företagare kommer du alltid att få ta viktiga beslut. Ibland sker de dagligen och andra gånger mer sällan. Du lär dig snabbt att det är viktigt att tänka igenom dina beslut samtidigt som du litar på magkänslan när det känns rätt. Ibland måste du också fråga andra eller lära dig mer innan du kan bestämma dig oavsett om det gäller skatteregler för dig med enskild firma eller något helt annat.

Genom att läsa på om ämnet och prata med människor som har större erfarenhet ökar du helt enkelt dina möjligheter att lyckas med din firma och detta kommer att vara positivt för alla som du har runt omkring dig. Hur det går på arbetet påverkar ju även privatlivet och de som är i din familj. Det ökar din livskvalitet att ha ett företag som går väl och du kan helt enkelt leva ett härligare liv som du njuter av varje dag.

matildebengtsson

en kommentar

 1. Excellent weblog right here! Also your website quite a bit
  up very fast! What web host are you the usage of?
  Can I am getting your affiliate link in your host?
  I want my site loaded up as fast as yours
  lol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.