1

Brunchen vinner striden om matgästerna

269-6-brunchen-vinner-striden-om-matgasterna-1

Från starten var brunch ingenting som människor åt i Sverige. Efter hand som världen har kommit närmare och matkulturen förändrats har dock mängder av bra brunchställen dykt upp runt om i landet. I Stockholm finns ett stort antal restauranger som erbjuder brunch och detta är snart ett faktum i de allra flesta svenska städer.

Att äta en god brunch

269-6-brunchen-vinner-striden-om-matgasterna-2

Brunchen vinner striden om matgästerna om man ser till ett antal undersökningar som gjorts. Detta är inte så konstigt eftersom just brunch har ett antal riktigt trevliga fördelar. Du kan läsa några av dem här nedan och se om de passar in på dig och kan inspirera till en riktigt trevlig förmiddag tillsammans med någon du tycker om.

Fördelar med att äta brunch

 • Det är på en fördelaktig tid för den som har barn eller andra familjemedlemmar som kanske inte bör eller kan vara ute sent på kvällen. Barnen är som piggast vilket är trevligt för den som annars har erfarenhet av trötta barn på restaurang. Hela familjen vinner på att gå ut på en trevlig brunch.
 • Det är oerhört god mat som alla gillar. Då brunch består av flera olika rätter så finns det exempelvis alltid något för den som äter vegetariskt. Dessutom passar den även barn! Ingen kan trots allt motstå korv och god äggröra eller bacon. Ibland handlar det helt enkelt om att det som ser lätt ut kan smaka allra godast. Brunch handlar i många fall om att bli överraskad på ett positivt sätt.
 • Det är ekonomiskt en bra investering. Då du går ut för att äta en brunch kan du alltid få mycket mat till ett gott pris. Du håller dig med andra ord mätt länge om du planerar din brunch riktigt väl.

Att brunchen vinner striden om matgästerna är alltså inte så konstigt och vill du äta brunch med skaldjur på lördag i Stockholm så erbjuder Mr French ett riktigt fint alternativ. Detta är en populär restaurang så du tjänar alltid på att kolla hur platstillgången ser ut i förväg även om du såklart kan ha tur och få en plats rent spontant. Nyfiken på fler alternativ från denna restaurang – tillhör du dem som älskar att äta julbord i Gamla stan finns nu Mr French som har ett fantastiskt julbord varje år.

Få inspiration till brunch och julbord i media

Eftersom de allra flesta människor älskar att få gå ut och äta så skrivs det mycket om detta ämne i media och det rapporteras om det på TV. Metro skriver här om bruncher för alla smaker och denna artikel är kul läsning för alla som är nyfikna på att få äta en riktigt god brunch tillsammans med vänner eller familj. Brunchen vinner striden om matgästerna och denna artikel ger dig en del av anledningen till detta. Vill du läsa mer om ämnet – i denna artikel i Eskilstuna-Kuriren kan du läsa om varför brunch är bäst. Enkelt och tydligt.

En annan favorit hos svenskarna är julbordet. Detta är något de allra flesta drömmer om under hela året och när julen väl är här så njuter de allra flesta av julbord åtminstone någon gång utöver på julafton förstås. Göteborgs-Posten skriver här om danskt på julbordet och detta är inspirerande läsning för alla som någon gång funderat på att komplettera med något nytt under julen. Dansk mat är populär hos svenskar så det skadar aldrig att prova.

En av de härligaste sakerna i världen just nu är ju faktiskt att vi hela tiden får influenser från andra delar av jordklotet. Detta betyder utveckling för alla eftersom även dem som bor i andra länder kan få uppleva vår matkultur på julbordet tack vare restauranger som finns där.

Tänk på detta när du väljer brunch

 • Ha koll på hur mycket du och ditt sällskap har råd att spendera på er brunch. Det finns alternativ för alla plånböcker så ni har onekligen mycket att välja bland. Kolla diskret med dem som ska följa med i sällskapet och bestäm sedan restaurang delvis baserat på detta.
 • Kolla gärna upp rekommendationer på nätet. Där lämnar många tidigare gäster omdömen och rekommendationer om sin upplevelse och besöket på en restaurang. Se gärna till att du läser på flera sajter så att du får en balanserad bild av vad många människor tyckt. Du kan ju sällan basera ditt beslut på vad bara en person säger. Självklart kan du också läsa på i tidningar och lyssna in TV-inslag. Inspirationen finns överallt om man bara tar sig tiden att läsa eller lyssna.
 • Fråga vänner och familj. De bryr sig om dig och vill att du ska ha det bra. Vem vet, kanske får du det bästa tipset där om du bara frågar någon du verkligen har förtroende för. De allra flesta har någon gång ätit en riktigt bra brunch så chansen är stor att du får ett tips du verkligen gillar om du går till väga på detta sätt. Ska du besöka en annan stad är detta särskilt viktigt. Känner du någon som bor där kan du nämligen undvika turistfällor och istället få en riktigt unik upplevelse som få besökare kan få.
 • Ring och fråga restaurangen om du undrar över något. Brunchen vinner striden om matgästerna men detta beror till stor del på att man har en tydlig bild av vad man kommer att få när man kommer dit. Det är sällan ett problem om du vill ha svar på något när du ringer. Får du ett trevligt bemötande kan du känna dig säker på att detta är restaurangen du bör gå till. Marknaden är stor och du har mycket att välja bland. Du bör gå till den restaurang som ger dig den bästa upplevelsen.

Brunch för alla

269-6-brunchen-vinner-striden-om-matgasterna-3

Livet handlar om många måsten och ansvar. Därför gäller det att ta små stunder av sin vecka för att på riktigt njuta tillsammans med vänner, familj eller varför inte bara en själv. Man behöver inte göra något stort, det gäller att se det lilla i vardagen. För vissa handlar det om att skapa en trevlig rutin som brunch varje vecka medan det för andra är en höjdpunkt man upplever någon gång här och där.

Genom att läsa på om ämnet kan man hitta riktiga små pärlor vad gäller brunchutbud. Detta gäller såväl i ens egen stad som när man är på besök i andra städer eller till och med länder. Att ta chansen att göra detta innebär att man ökar sin livskvalitet på ett mycket enkelt sätt. Ibland behövs det inte mer än så för att man ska ladda batterierna och få energi nog för en ny vecka.

 

matildebengtsson

en kommentar

 1. You could certainly see your expertise in the
  article you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe.

  Always go after your heart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.