0

Asiatisk mat – en smaksensation för alla

En av de största fördelarna med att leva i vår tid är att vi har alla möjligheter i världen att få uppleva olika kulturer. För många människor innebär det till stor del att få prova på ny mat med spännande smaker. Naturligtvis är det härligt att få resa men när plånboken inte är tillräckligt stor eller tiden helt enkelt inte räcker till går det idag minst lika bra att ta en promenad till närmaste restaurang för att få en dos av något nytt. 

Ja mat är en passion för många och naturligtvis också en källa till välbefinnande och hälsa. En viktig del av ett gott liv helt enkelt. Men att välja restaurang kan ibland vara svårt – särskilt då utbudet är stort.

Saker att tänka på när du vill prova en ny restaurang

  • Se till att du i förväg tar reda på vilken prisklass en restaurang du är nyfiken på har. Ingen vill ha en obehaglig överraskning när man just ätit en riktigt god middag.
  • Måste bord bokas förväg? Många populära ställen kräver att man bokar i förväg och det är alltid tråkigt att stå uppklädd utanför restaurangen utan möjlighet att få äta eftersom man inte reserverat bord.
  • Ett mycket bra sätt att ta reda på vilka restauranger där ute som är värda ett besök är att läsa recensioner. De finns idag överallt – på nätet, i tidningar och på TV och kan många gånger ge en mycket bra bild av vad restaurangen har att erbjuda.

Lever du också för mer god, exotisk mat, besök den asiatiska restaurangen MoonCake i Stockholm på Bergsgatan 33, Kungsholmen. Något av en favorit bland både människor som bor lokalt och de som bor på andra platser i Stockholm eller till och med andra delar av landet eller världen. Det är ju också det som är roligt med att besöka en ny restaurang – att platser att äta på på många sätt och vis också är platser att mötas på. En allt viktigare ingrediens i ett stressat samhälle där vi spenderar mycket tid framför datorn och allt mindre tid tillsammans.

Osäker på asiatisk mat? Tänk på detta!144-4-asiatisk-mat

  • Asiatisk mat är inte bara en smak – det finns en mängd smakkombinationer beroende på vilken region maten kommer ifrån.
  • Olika kockar har olika sätt att laga mat. Fusion, starkt, milt – det går att hitta sin personliga favorit i det asiatiska köket oavsett vem man är och ens tidigare erfarenhet av mat från denna del av världen.

På senare år har kockar i TV blivit något av en modernitet och det kan ibland tyckas som att alla numera lagar lyxig mat man fått recept på i TV. Att få sitt eget matlagningsprogram i TV är ett tecken på att man lyckats och många av kockarna har blivit lite av kändisar som syns på röda mattor överallt och får skriva autografer. Tillhör ni skaran som vill läsa mer om en av dessa personer privat – här kan ni läsa om när Expressen hälsar på Paolo Roberto i köket. I artikeln får ni veta mer om Paolos personliga syn på mat, vardagen, familj, barn och mycket annat. Helt enkelt mer av Paolo Roberto som han är utanför kameran och inte bara det man ser på TV.

Oavsett om man tillhör skaran som gillar att lyxa till det på en tisdag eller den som helst av allt undviker köket helt och hållet kan mat vara en tillgång i livet och en källa till många roliga stunder. När det kommer tlll mat finns det helt enkelt något att älska för alla.

matildebengtsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.