0

Hur fungerar ergonomin på arbetsplatsen?

Om folk ofta klagar på stela nackar och ryggont så beror det med största sannolikhet på att det inte fungerar så bra med ergonomin på arbetsplatsen. Det här kan man lösa med ny inredning och med utbildning.

110-4-ergonomi-på-arbetsplatsenNär man sitter framför en dator hela dagen och enbart rör på händer och armar så får man snart ont i kroppen. Dessutom så försämras hälsan av att man inte har någon ordentlig blodcirkulation under så långa perioder av dagen. Det är viktigt att fundera på hur ergonomin fungerar på arbetsplatsen. Det här är nämligen något som påverkar produktiviteten i och med att folk som får problem med hälsan sjukskriver sig.

Ergonomiska produkter för arbetsplatsen

Det behöver alls inte bli dyrt med nya produkter för främjad hälsa på arbetsplatsen. På hemsidan www.belttonshop.se kan du köpa billiga ergonomiska produkter av olika slag. Satsa på stolar som är bra för ryggen och smarta saker som man kan använda sig av för att slappna av och röra mer på sig utan att ta långa pauser.

Sitta och stå

För många så är det bra att alternera mellan att sitta och stå. Förutom stolar så kan man också använda sig av bord som är enkla att manövrera. När man sitter framför en dator så bör man också betänka nyttan av ett tangentbord som är ergonomiskt så att man slipper få ont i händer och leder av intensivt arbete.

Ökad kunskap

Man kan förstås byta ut det mesta på jobbet till ergonomiska varianter och i den här artikeln kan ni läsa om smartare ergonomi för fler tips. Samtidigt som man investerar i bra möbler och produkter så ska man se till att öka kunskapen. Bara det att inse vikten av att ta regelbundna pauser är otroligt mycket värt. Man bör ställa sig upp och röra på kroppen åtminstone var tionde minut. Det här kan låta mycket, men faktum är att det inte är bra att sitta mer än någon kvart i sträck. Kroppen behöver god blodcirkulation för att fungera som den ska.

Se till att lära dig mer om ergonomi på arbetsplatsen för att på så vis bli medveten om vad som kan göras och hur. Sedan så kan man alltid ta saker steg för steg då det kanske blir till en alltför stor kostnad att byta ut alla möbler på en gång. Genom att se närmre på varje medarbetares situation så blir det lättare att fatta rätt beslut om vad som ska göras först.

matildebengtsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.